top of page
Obrázek autoraPetr Zach

Co je mikrojehličkování Dermapen? Vše, co jste kdy chtěli vědět

Aktualizováno: 22. 3. 2022


Mikrojehličkování Dermapen je účinná, oblíbená a minimálně invazivní procedura, při které se ošetřuje široká škála problémů pleti, nejen jemné linky a vrásky. I když známky stárnutí také zmírňuje.


Na internetu je velké množství správných i nesprávných informací, což znesnadňuje oddělení fakt od fikce. Abychom získali komplexní odpověď na otázku, co je mikrojehličkování, podíváme se na pozadí těchto prohlášení a názorů, a také na výsledky z reálného života.


Připravte se na to, že při zodpovězení vašich otázek o tomto víceúčelovém ošetření půjdeme hlouběji než jen pod kůži.


Co je mikrojehličkování Dermapen?


Mikrojehličkování Dermapen je vyhledávaná procedura pro obnovu pleti, kterou se ošetřuje široká škála stavů.


Na rozdíl od ošetření injekcemi je mikrojehličkování Dermapen zcela přirozený proces, který stimuluje vlastní tělesný proces opravy a obnovy k tvorbě kolagenu. Mikrojehličky jsou nastaveny na různou hloubku a rychlost, takže v povrchu kůže vytvářejí frakční kanálky. Těmito mikrokanálky prochází Meso-Glide (sérum zvolené tak, aby pomohlo napravit konkrétní problém pleti) hluboko do kůže, čímž se zvyšuje jeho účinnost a transport hojivých živin.


V kombinaci s přirozenou podporou tvorby kolagenu a elastinu vede vynikající absorpce séra Meso-Glide k tomu, že pleť je plnější a vypadá mladistvěji.

Mikrojehličkování obličeje perem Dermapen pomáhá zbavit se nežádoucích jemných linek a vrásek a dalších vad, ošetřit však lze i jiné části těla. Oblíbené zóny jsou ruce, krk a dekolt, ošetření je ale možné všude, kde máte pocit, že je nutné podpořit tvorbu kolagenu, který opraví ztenčenou, povislou, sluncem poškozenou nebo problematickou pleť.


Na trhu je k dispozici více možností mikrojehličkování, jak v salónech, tak doma. Pokud o mikrojehličkování uvažujete, určitě čtěte dál a seznamte se s rozdíly, protože ne všechny výrobky jsou vytvořeny stejně. Některé mikrojehličkovací přístroje mohou udělat více škody než užitku.


Při správném provedení a v sterilním prostředí však může mít mikrojehličkování rychlé a působivé výsledky.


„V posledním roce jsme provedli více než 1 300 ošetření Dermapen v kombinaci s výrobky Dp Dermaceuticals podle protokolů. Tato ošetření se stala jedním z našich nejoblíbenějších a nejúčinnějších ošetření akné, stárnoucí pleti a pigmentace.“

Judy Oats, Addesso Clinic, Townsville, Austrálie


Vývoj terapeutického mikrojehličkování Dermapen


Nejranější použití léčebného jehličkování pleti lze vysledovat před tisíci lety ve starověké Číně. Potom přišel rok 1995 a na svoji rychlou cestu inovace vykročilo kosmetické jehličkování.


V roce 2010 představil australský vývojář zdravotnických prostředků a výkonný ředitel společnosti DermapenWorld Stene Marshall světu přístroj Dermapen, který způsobil revoluci na trhu mikrojehličkování. Přístroj je podložen lety výzkumu a prototypy a nabízí tak daleko kvalitnější provedení, pohodlí, univerzálnost a výsledky.


Po celém světě již bylo provedeno více než 3 miliony ošetření přístrojem Dermapen.


Jak funguje mikrojehličkování Dermapen?

Mikroskopická zranění způsobená ošetřením stimulují při hojení kůže tvorbu kolagenu. Akné, úraz, pigmentace a řada jiných obtíží mohou pleť poskvrnit. Stárnutí způsobuje její ztenčení, ochabování a vrásky.


Mikrojehličkování přístrojem Dermapen jednoduše aktivuje přirozený sebeopravný proces pleti. Vytvoří se nová vrstva svěží tkáně, takže povrch pleti vypadá mladistvěji a pod ním se bojuje s protilátkami.


Tyto drobné vpichy také umožňují hlubší průnik aktivních složek v místně nanesených koncentrátech a tím kvalitnější omlazení pleti a její regeneraci.



Je jehličkování pleti a mikrojehličkování Dermapen to samé?

Ano, mikrojehličkování Dermapen má mnoho různých názvů, což může být při výběru ošetření matoucí.


Mezi další názvy pro mikrojehličkování patří:

  • perkutánní indukce kolagenu (Percutaneous Collagen Induction – P.C.I.),

  • kolagen indukční terapie (Collagen Induction Therapy – C.I.T.),

  • terapie omlazování jizev (Scar Rejuvenation Therapy (S.R.T.),

  • jehličkování pleti.

Hlavní přínosy mikrojehličkování Dermapen

Přístroj na mikrojehličkování Dermapen zajišťuje účinné zmírnění mnoha stavů pleti.

Všechny části těla, včetně obličeje, okolí úst, očního okolí, uší, krku, hrudi, rukou a pokožky hlavy, lze ošetřit s velmi vysokou přesností. Mikrojehličkování Dermapen podpoří rychlý lifting, zpevnění a sladění obličejových rysů a kontur. Vyrovná tón a strukturu pleti a zmenší jizvičky a strie.


Mikrojehličkování Dermapen může pomoci zlepšit vzhled v případě:


Vzhledem k nastavitelné hloubce vpichu jehliček a rychlosti oscilace lze při jednom sezení ošetřit přístrojem Dermapen 4 více problémů.


Za jak dlouho uvidím výsledky mikrojehličkování Dermapen?


Zlepšení vzhledu a textury pleti lze obvykle očekávat už po jednom sezení. Dlouhodobé a významnější výsledky začnete zaznamenávat již po 8–12 týdnech. Pleť se bude dále zlepšovat až 12 měsíců, zejména tehdy, pokud po ošetření budete dodržovat doporučenou péči.


Ověřte si fantastické výsledky, které mikrojehličkování přístrojem Dermapen nabízí s těmito neuvěřitelnými proměnami.


akné a záněty


stárnoucí / sluncem poškozená pleť


melasma / pigmentace


Jizvy po akné


Jizvy po úrazech


strie


Mikrojehličkování Dermapen ve srovnání s Dermo válečky


Při použití Dermo válečků i při mikrojehličkování Dermapen se používají jemné jehličky ke stimulaci hojivé reakce v kůži.


Při mechanickém působení válečků však dochází k vytváření „oblých“ ranek, což způsobuje zbytečnou bolest a ničení tkáně. Domácí válečky se používají stále znovu a znovu, takže kromě tahání za kůži nebo jejího potrhání riskujete také přenos kontaminace. Dvakrát ouvej!


Namísto válečků doporučujeme přístroje na mikrojehličkování Dermapen s vyměnitelnými jehličkami, které vnikají ve svislém směru a vytvářejí bezvadná mikroskopická zranění. Mezi přínosy patří menší poškození a bolest a nesmírné zkrácení hojení a snížení rizika kontaminace.

Je mikrojehličkování Dermapen bezpečné?

Každé ošetření, při kterém se objevuje krev nebo dochází k vpichům do kůže, vyžaduje přísnou kontrolu infekce, aby byla zachována hygiena a bezpečnost pacienta i lékaře.


K přenosu infekce může dojít v případě přenosu škodlivých mikroorganismů, například bakterií, plísní, parazitů a virů, z jedné osoby na druhou.

Naší prioritou je vaše zdraví. Pro zajištění vaší bezpečnosti přikládá společnost DermapenWorld obrovskou důležitost vzdělání, protokolům a hygieně.


Proč je ošetření Dermapen bezpečnější?

Když zvolíte Dermapen, zavazujete se k nejvyšší úrovni bezpečnosti a hygieny. Můžete se rozhodnout pro ošetření na klinice, která používá jeden z našich profesionálních přístrojů, nebo se ošetřit doma přístrojem Dermapen HOME.


Nejnovějším modelem přístroje Dermapen používaným na klinikách po celém světě je Dermapen 4. Jeho jehličková kazeta obsahuje patentovanou technologii Anti-Contamination Management (A.C.M., prevence kontaminace), která napomáhá zajištění sterilního prostředí.


Obdobně je i přístroj Dermapen HOME se svojí sterilní vyměnitelnou jehličkou bezpečnější než tradiční metody domácího válečkování. Vzhledem k nastavitelné hloubce vpichu je účinný, a přece bezpečný, při zlepšování jemných linek, minimalizaci viditelnosti pórů, povrchových jizviček,pigmentace, zlepšování růstu vlasů, zkrášlování rtů a jiném zdokonalování pleti.


Dermapen HOME lze používat doma podle potřeby a okamžitě tak dosáhnout rozzářenější a plnější pleti.

Nejlepší mirkojehličkovací přístroj na trhu


Dermapen od svého vynálezu téměř před deseti lety znovu nastavil oborový standard dokonalosti. Jedná se o první automatický mikrojehličkovací přístroj, který umožňuje poskytovat nepřekonatelné technické a klinické know-how všem našim terapeutům po celém světě.

Nyní je na trhu spousta „kopií“ pera, které se snaží napodobit úspěch přístroje Dermapen. Za výsledky a bezpečnost těchto procedur však nemůžeme ručit.


Když víte, že do vývoje a výroby přístroje Dermapen 1., 2., 3. a nyní 4. generace bylo investováno tolik let výzkumu, můžete být v klidu. Jsme přesvědčeni, že Dermapen 4 nabízí daleko kvalitnější výsledky, s menší bolestivostí a dobou hojení, než kterýkoli jiný výrobek na trhu.


Jen pár důvodů, proč se přístroj Dermapen 4 setkává s důvěrou a je oblíbený po celém světě:

  • Působivé výsledky.

  • Lepší pohodlí.

  • Minimální ztráta času.

  • Menší poškození epidermu.

Dermapen 4 se sterilní kazetou s 16 jehličkami, vytvářející 1 920 mikrokanálků za sekundu, zvedl laťku na zcela novou úroveň. Nabízí kratší dobu ošetření a větší ošetřenou plochu.

Mikrojehličkování Dermapen doma ve srovnání s profesionálními procedurami

Mikrojehličkování Dermapen mohou provádět zkušení odborníci na péči o pleť na klinice, nebo jej můžete provést doma sami. Takže co byste si měli vybrat?


Doporučujeme komplexní omlazení pleti, kombinaci ošetření na klinice i doma s použitím naší řady výrobků Dp Dermaceuticals, které byly vyvinuty speciálně před, při a po mikrojehličkování.


Důvod je tento.

Při profesionálním ošetření Dermapen 4 na klinice vaši pleť posoudí a určí potřebnou hloubku vpichu. U některých indikací, například jizviček, je pro účinnost ošetření zapotřebí hlubší vpich, u kterého je k zajištění bezpečného bezrizikového ošetření nutné sterilní prostředí.


Využití Dermapen HOME jako doplňku klinických procedur

Během 6–8 týdnů mezi návštěvami kliniky můžete výsledky zlepšit na nejvyšší míru použitím domácího přístroje Dermapen HOME, kterým se ošetříte každých 7–10 dnů.


Jehličky tohoto přístroje lze nastavit na 0,1 až 0,5 mm, což je vhodné k ošetření vrásek, pigmentace, zavedení meso-glide koncentrátů, k ošetření problematické pleti, rozšířených pórů a textury kůže, růžovky a jiných obtíží.


Neriskujte domácí procedury s vpichem hlubším než 0,5 mm

Zakoupení případných přístrojů s profesionální hloubkou on-line pro domácí použití může způsobit více škody než užitku. Jako neškolený uživatel nemáte znalosti ani zkušenosti k tomu, abyste ošetření s větší hloubkou (větší než 0,5 mm) provedli bezpečně nebo účinně.


Hlubší neznamená nutně lepší. Prokázalo se, že i v klinickém prostředí zajistí u příslušných indikací účinnost menší hloubka. Dvě věci, na kterých záleží, je rychlost oscilace jehliček a kvalita lokálně nanesených krémů a sér, zavedených do kůže.

Odborníci na péči o pleť znají fáze hojivé reakce při hojení ranek po ošetření mikrojehličkováním Dermapen a také to, co přerušení těchto reakcí v určitých hloubkách může způsobit.


Doma se ošetřujte za pomoci přístroje Dermapen HOME pouze do bezpečné povrchové hloubky, což i tak zajistí osvědčené viditelné výsledky.


Dermapen HOME pro domácí mikrojehličkování

Použití přístroje na mikrojehličkování Dermapen HOME doma mezi návštěvami kliniky je bezpečné a snadné.


Tento přístroj byl navržen s použitím stejné průkopnické technologie jako profesionální přístroje Dermapen. A je vyráběn se stejně vysokou kvalitou, jakou očekávají kliniky.


Vzhledem ke konzistentní technologii pokročilého oscilačního vertikálního jehličkování (Advanced Oscillating Vertical Needling – AOVN) je tlak při průniku jehličky řízený (na rozdíl od válečků). Přístroj je dodáván s kazetami se sterilními jednorázovými jehličkami.


Vaše pleť je drahocenná, nevystavujte ji riziku použitím méně kvalitních výrobků a přístrojů.


Vedlejší účinky mikrojehličkování Dermapen

Ve srovnání s jinými omlazovacími procedurami se vedlejší účinky mikrojehličkování Dermapen považují za vedlejší účinky „procedur v obědové pauze“.


Úspěšné ošetření Dermapen vyvolá zrudnutí, které je podobné vzhledu a pocitu mírného spálení od slunce.


Drobné červené, hnědé nebo fialové tečky, které se mohou objevit na jemnějších nebo tenčích místech, zejména v okolí očí, jsou petechie - vymizí za 2–3 dny. Můžete očekávat trochu tečkovitého krvácení, ve většině případů však velice malého, a mělo by přestat během několika minut po ošetření.


Někteří pacienti mohou na ošetřených místech zaznamenat menší svědění nebo otok.


Tyto možné vedlejší účinky lze snadno zmírnit s pomocí Dp Dermaceuticals a zčervenání lze překrýt naším "MODRÝM POKLADEM" COVER RECOVER.


Co očekávat při ošetření a po něm

Při konzultaci s profesionálem se určí, jak často by ošetření mělo proběhnout, jaká hloubka bude nejúčinnější a kolik procedur je zapotřebí.


Dermapen 4 je to nejpohodlnější ošetření mikrojehličkami, jaké je dostupné. Je téměř bezbolestné a není nutný znecitlivující krém (nicméně v případě potřeby je možnost jej aplikovat)


Jehlička se zavádí ve svislém směru a lze ji nastavit v plném rozsahu a zajistit tak nejkratší možnou dobu zotavení. Kanálky vytvořené jehličkami o tloušťce 33G se zatáhnou během 7–15 minut.


Jednou z věcí, které lidé na mikrojehličkování Dermapen milují, je skutečnost, že přestavuje minimální až nulovou ztrátu času. K běžnému režimu péče o pleť se můžete vrátit za 24 až 48 hodin po sezení s mikrojehličkováním Dermapen. Většina lidí se vrací k svým běžným denním činnostem ihned po ošetření.


Se zánětem a citlivostí, které pocítíte po ošetření, bojujte maskou Dp Dermaceuticals HYLA ACTIVE 3D SCULPTURED MASK. Pomáhá hydratovat a zklidnit pleť, takže úleva je okamžitá, a může pomoci se zmírněním zánětu a nepohodlí.


Pokud je málo času, přinese okamžitou úlevu nanesení přípravku Dp Dermaceuticals VITAMIN RICH REPAIR. Tento regenerační balzám nanášený po ošetření je obohacen denně využívanými esenciálními vitamíny (A, B, C, E), peptidy a antioxidanty a podporuje intenzivní opravu a hydrataci.


Jedním z kroků po profesionálním ošetření Dermapen, které rozhodují nejvíce, je nanesení přípravku COVER RECOVER SPF 30 na ošetřenou plochu. Umožní vyjít po ošetření se sebedůvěrou, s vědomím, že případné zarudnutí je skryté. Také pleť ochladí, ochrání ji před poškozením volnými radikály a může mít dramatický dopad na účinnost ošetření. Pro mikrojehličkování Dermapen je to něco, co je skutečně naprosto nezbytné.


NAPROSTO NEZBYTNÉ při mikrojehličkování:

Společnost DermapenWorld spolupracovala s předními výzkumnými a vývojovými laboratořemi a klinickými odborníky na vytvoření přípravků Dp Dermaceuticals.

Tyto aktivní kombinace meso-glide byly speciálně navržené pro mikrojehličkování Dermapen. Tisíce lékařů po celém světě je schválilo pro bezpečné zavedení do kůže při procedurách mikrojehličkování pleti.


Váš terapeut může poradit ohledně vhodného režimu domácí péče s použitím výrobků Dp Dermaceuticals po dobu alespoň 2–3 týdnů před léčbou a po ní.


K zajištění nejlepších výsledků ošetření Dermapen doporučujeme nepřetržité používání výrobků pro lékařské účely se silně účinnými aktivními látkami pro zpomalování stárnutí a korekci.

Odborníci na mikrojehličkování

Nyní víte vše, co o mikrojehličkování Dermapen potřebujete vědět před prvním ošetřením. Jste připraveni uzdravit a revitalizovat svoji pleť přirozenou podporou tvorby kolagenu a elastinu?


Vydejte se již dnes na cestu k hladší pleti s mladistvějším vzhledem s přístrojem Dermpanen HOME. Můžete si objednat odborné ošetření Dermapen u odborníka na péči o pleť, najděte si nejbližší kliniku.

Pokud jste profesionál a chcete se dozvědět, jak se stát autorizovaným terapeutem DermapenWorld, klikněte zde.


Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


LY PROGRAM-01.png

Sbírejte body za své nákupy a získejte slevu na kolekci Dp Dermaceuticals.

bottom of page